Voor het eerst naar ons naaktstrand!

(samen genieten we van vrijheid en rust)

Als je vaker naar het naaktstrand geweest bent, zeker bij ons aan de Maarsseveense Plassen, dan weet je dat je daar gewoon je naturistische zelf kunt zijn. Hoe fijn is dat! Maar als je er voor het eerst verblijft, dan weet je misschien niet precies hoe er bij ons aan toe gaat. Dus helpen we je even op weg (en geen zorgen: we houden het luchtig)!

Want in ons naturistische paradijs (en eigenlijk overal waar je naakt recreëert) zijn er geschreven en ongeschreven regels. Daar is niks betuttelend aan: die regels zorgen ervoor dat jij en alle andere strandbezoekers bij ons aan het eind van de dag terug kunnen kijken op een hele prettige ervaring. Daar doen we het voor!

Vrijheid om te stralen!

Als je naar het naaktstrand gaat, geef je jezelf bloot. En dan is het wel zo prettig dat iedereen jou respecteert voor die keuze. En omgekeerd: dat jij de persoonlijke keuzes van anderen ook respecteert. Of iemand nu jong of oud is, met rondingen of slank, iedereen verdient het om comfortabel te zijn zonder oordeel. Elk lichaam is uniek en verdient waardering.

Bescherm de privacy

Hoewel naakt zijn een teken van openheid is, blijft privacy van groot belang. Het is van essentieel belang om elkaars persoonlijke ruimte te respecteren. Op het naaktstrand gaat het om gedeelde vrijheid, niet om nieuwsgierigheid. Creëer een atmosfeer van vertrouwen en wederzijds respect, zodat iedereen zich welkom voelt.

Zo kan het maken van een foto een prachtige manier zijn om herinneringen vast te leggen, maar op het naaktstrand ligt dat net even anders. Het is niet okay om foto’s te maken van mensen zonder hun medeweten en toestemming. Dat is niet alleen respectloos, het kan leiden schending van de privacy van anderen (en dat is strafbaar). Ons advies: laat de mobiele telefoon in de tas en respecteer de privacy van anderen door gewoon geen foto’s te nemen.

Zand erover?

Een schoon strand zorgt voor een aangename ervaring voor iedereen. Wees een vriend van de natuur. Neem de verantwoordelijkheid om het strand schoon te houden. Waardeer de prachtige omgeving en draag bij aan het behoud ervan. Dus ruim je afval op en gooi het in de daarvoor bestemde bakken of neem het mee naar huis. Samen kunnen we ervoor zorgen dat het naaktstrand een schone en gastvrije omgeving blijft. En oh ja: gebruik handdoeken voordat je gaat zitten op een van de stoelen of banken.

Goed voorbeeld, doet goed volgen

Elk naaktstrand heeft zijn eigen regels en voorschriften. Neem de tijd om ze te leren kennen en te respecteren. Bij ons vinden we het bijvoorbeeld vervelend als mensen te hard met elkaar praten. Dat geeft anderen ook rust. En vinden we het fijn als jij een koptelefoon gebruikt om naar muziek, een luisterboek of podcast te luisteren. Op andere stranden kunnen huisdieren welkom zijn (bij ons niet).

Ons huisje!

En op ons strandje staat een huisje: die kunnen de leden van onze vereniging gebruiken. Die is er overigens niet om karretjes in te stallen. Er staan een paar bedden in van leden (die na gebruik weer netjes op dezelfde plek terugzet worden).

Een glimlach is de universele taal

Op het naaktstrand ontstaan vaak leuke en mooie gesprekken. Toch is het belangrijk om elkaars grenzen en persoonlijke keuzes te respecteren. Vraag altijd om toestemming voordat je bij iemand gaat zitten, een praatje maakt of een spel speelt. Wees vriendelijk en open en geef anderen de ruimte om hun comfortzone te behouden. Een vriendelijke glimlach is de beste ijsbreker. Maak een praatje als de gelegenheid zich voordoet. Wie weet welke nieuwe vriendschappen er ontstaan!

Geniet met gezond verstand!

Veiligheid en gezondheid zijn van groot belang. Bescherm jezelf tegen de zon door zonnebrandcrème te gebruiken en voldoende water te drinken. Houd rekening met de weersomstandigheden en volg eventuele waarschuwingen op, bijvoorbeeld bij een hittegolf. Geniet op verantwoorde wijze van je tijd op het strand, zodat jij je leven lang een prettige en gezonde ervaring hebt op ons strand!

En geniet!

Het belangrijkste is om te ontspannen, te lachen en te genieten van je tijd op ons fijne strandje. Laat de stress van het dagelijks leven achter je en geniet van de vrijheid! En door een beetje rekening te houden met anderen kun jij ervoor zorgen dat iedereen een geweldige tijd heeft. Dus, laat de regels je niet afschrikken, maar zie ze als de reisgids voor een zorgeloos en plezierig verblijf op het naaktstrand van de Maarsseveense Plassen!